Mathias Corvinus Collegium

Komáromy Gábor-ösztöndíj

Cook Communications

Közlemények

Bekker Balázs nyerte a Komáromy Gábor-ösztöndíjat

A kommunikációs szolgáltatásaival Budapesten, Prágában, Szófiában, Bukarestben és Varsóban jelen lévő Cook Communications PR-ügynökség, valamint a budapesti Mathias Corvinus Collegium (MCC) örömmel ad tájékoztatást arról, hogy a bírálóbizottság Bekker Balázsnak, a Budapesti Corvinus Egyetem 20 éves szociológia szakos hallgatójának ítélte a 2017-es Komáromy Gábor-ösztöndíjat.
Közlemények

Bekker Balázs

Cook Communications, a full-service Public Relations agency with offices in Budapest, Prague, Sofia, Bucharest and Warsaw, and the Mathias Corvinus Collegium (MCC) in Budapest are pleased to announce that the 2017 Gábor Komáromy Scholarship for news reporting has been awarded to Balázs Bekker, a 20 year-old sociology student at Corvinus University in Budapest.

The 2014 Gábor Komáromy Schoarship for news reporting has been awarded to Krisztina Balogh Krisztina’s winning proposal centred around a series of articles reporting on the adoption process in Hungary and the reasons behind the low adoption rates of Roma children .

Balogh Krisztina nyerte a 2014-es Komáromy Gábor-ösztöndíjat Krisztina a nyertes pályamunkájában egy olyan cikksorozat elkészítését tűzte ki célul, amely bemutatja, hogyan működik az örökbefogadás Magyarországon, külön kitérve a roma gyermekek örökbeadásának nehézségeire.

 

Pintér Bence nyerte a 2013-as Komáromy Gábor-ösztöndíjat

A zsűri egyhangúlag Pintér Bence pályamunkáját találta a legjobbnak, amely a Magyarországon, vagy Magyarországon keresztül menedéket  kereső migránsokról szól. 2010 és 2013 között a Magyarországon menedéket keresők száma meghatszorozódott. Bence vizsgálni szeretné a növekedés okait, azokat politikai döntéseket, amelyeket Magyarországnak ebből a tendenciából eredően kell meghoznia, be szeretné mutatni a magyarországi menekülttáborokban élők tapasztalatait, és, hogy mi lesz a sorsuk: hányan kapnak menekült- és oltalmazott státuszt Magyarországon, integrálódnak-e, elfogadják-e őket? Hány embert küldenek vissza az anyaországukba, és hányat „biztonságos” harmadik országba?

 

Csonka Anna és Péterfi Barbara nyerték a 2012-es Komáromy Gábor-ösztöndíjat

Anna nyertes pályamunkája a szabályozási és átláthatósági szempontokat vizsgálja a 2010-es “vörösiszap” katasztrófát követő helyreállítási és újjáépítési munkálatok kapcsán. Barbara pályázata az agyelszívás jelenségének hazai vonatkozásait ismertető riportot vázolt.

 

 

Laborczi Dóra nyerte a 2011-es Komáromy Gábor-ösztöndíjat

A nyertes pályázó az ösztöndíj részeként mentori segítséget kap munkájához egy nemzetközi közegben jártas újságírótól. A 2011. évi Komáromy Gábor Ösztöndíjra 13 projektterv érkezett, amelyek közül ötnek a szerzőjét hívták meg szóbeli meghallgatásra a bíráló bizottság tagjai. A projektjavaslatok számos témát érintettek, többek között a környezetvédelmet, a gasztronómiát, a bűnmegelőzést, az esztergomi politikai helyzetet és a sportvilágot is.